Nieuws

Wat zijn de voordelen van werken met een erkend vastgoedmakelaar?

27 Mei 2019

Hoe weet je met welke makelaar je met een gerust gevoel in zee kan gaan? Welke gaat zijn beloftes nakomen? Doe sowieso enkel een beroep op een erkende vastgoedmakelaar. Lees hier waarom.

Lees meer

Hier moet jouw woning tegen 2020 aan voldoen

14 Mei 2019

2020 wordt het jaar waarin enkele verplichtingen op renovatievlak moeten nageleefd worden. Zo niet, loopt je woning het risico om ongeschikt verklaard te worden. Voor verouderde woningen betekent dat er nog wel wat werk aan de winkel is. We sommen de verplichtingen op.

Lees meer

Woningprijzen 2018

25 April 2019

Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceert vandaag de vastgoedcijfers voor het volledige jaar 2018, tot op gemeenteniveau. De prijzen van alle types woningen bleven stijgen. Men voelde dit het sterkst bij de huizen in gesloten of halfopen bebouwing en het minst bij de appartementen.

Lees meer

Hou deze zomer het hoofd koel… met een warmtepomp

10 April 2019

Heb jij ook genoeg van klamme, slapeloze zomernachten? Als komende zomer de temperaturen de hoogte ingaan, kan een warmtepomp op energie-efficiënte wijze voor verkoeling zorgen.

Lees meer

Er is een nieuw EPC sinds 2019!

28 Maart 2019

Vanaf januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. Het EPC blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, ... Wel ziet het EPC er helemaal anders uit en bevat het nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter.

Lees meer

Wat als je je aangekochte woning snel doorverkoopt?

25 Maart 2019

Het gebeurt wel vaker: je hebt net een woning gekocht en plots gebeurt er iets ingrijpend in je leven. Je verandert van werk waardoor de locatie niet meer optimaal is, je krijgt onverwacht een tweeling waardoor je te weinig plek in huis hebt of je relatie loopt op de klippen … Het resultaat: je moet je woning verkopen om een andere stek te zoeken.

Lees meer

Tarief van 6% of 7% voor de gezinswoning in Vlaanderen?

24 Maart 2019

Sinds 01.06.2018 kunt u in Vlaanderen een gezinswoning kopen tegen een tarief van 7%. Indien u aan dat pand een ‘ingrijpende energetische renovatie’ doet, vermindert het tarief naar 6%. Kunt u het toegepaste tarief ook nadien nog wijzigen?

Lees meer

Asbestcertificaat bij verkoop van woning wordt straks verplicht

21 Februari 2019

Het asbestcertificaat, dat een asbestinventaris verplicht bij elke verkoop van een woning, komt er binnenkort. Dat heeft Vlaams minister voor Natuur, Klimaat, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in De inspecteur op Radio 2.

Lees meer

Een digitaal paspoort voor elke woning

05 December 2018

Het Vlaams Energieagentschap (VEA), het departement Omgeving, Wonen-Vlaanderen en de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) lanceren in opdracht van de Vlaamse ministers Bart Tommelein (Energie), Liesbeth Homans (Wonen) en Joke Schauvliege (Omgeving) de woningpas.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons