Nu (ver)kopen of wachten? Wie betaalt de prijs van corona? naar nieuws overzicht

21 Oktober 2020

De vastgoedprijzen swingen sinds enkele maanden de pan uit. Kopers betalen meer voor een woning met een fijne tuin of een appartement met een ruim terras. Goed voor de verkoper natuurlijk! Maar de koper trekt aan het kortste eind. Verkopen onder gesloten omslag wordt bijna standaard en een bod onder de vraagprijs is een zeldzaamheid geworden. Bijkomend is de onzekerheid voor de koper die een lening bij de bank nodig heeft. Kan hij voldoen aan de huidige voorwaarden om zijn droomwoning te financieren?

Graag geef ik enkele tips mee:

Bepaal je prioriteiten. Wat vind jij belangrijk in je nieuw woning? Boet hier niet voor in. Doe je aan thuiswerken of richt je een kamer in als gym? Voorzie hiervoor alvast voldoende ruimte. Ga je milieubewust door het leven? Kies dan voor een centraal gelegen woning dichtbij de winkels en het openbaar vervoer zodat je de auto achterwege kan laten. Investeer in een energiezuinige woning.

Verken je financiële mogelijkheden. Vooraleer je op huizenjacht gaat, maak een afspraak bij je bank en bespreek welk budget je hebt om een bod uit te brengen. Soms moet je snel een beslissing nemen waardoor je beter op voorhand geïnformeerd bent dan achteraf een no-go van de bank te krijgen.

Blijft dit allemaal zo’n vaart lopen? De markt heeft de inhaalbeweging van de lockdown grotendeels bijgebeend. De laatste weken is de markt eerder terug gekalmeerd. Laat je dus niet afschrikken en houd het hoofd koel. Laat je droomhuis niet schieten, maar ga ook bewust om met je budget.

Is het dan wel een goede moment op je eigendom te verkopen? Uiteraard, de vraag naar woningen en appartementen is nog steeds zeer groot. Afspraken en bezoeken verlopen op een veilige manier. Onze sector heeft richtlijnen te volgen zodat verkopers, kopers en de makelaar met een gerust gevoel kunnen handelen. Een goede gezondheid staat nog steeds op nummer één en als econoom kan ik enkel toevoegen dat ook onze economie gezond moet blijven.

#staysafe #kooplokaal #vastgoedpraktijk #vastgoedismijnpassie

 


 

Indien je meer informatie over de werking van de Vastgoedpraktijk wenst, lees dan onze aanpak of neem vrijblijvend contact op 0467 004 004.

Graag tot uw dienst,

Evie Van der beek

Erkend vastgoedmakelaar, BIV 512.137

 

21 oktober 2020

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons