De huizenmarkt tijdens en na de corona-crisis naar nieuws overzicht

31 Maart 2020

Kriebels

In veel sectoren is het leven de laatste weken stilgevallen. Mensen werken in hun tuin, netflixen, smartschool’en en bingel’en met kinderen, maar ook … online huizen bekijken. De automatische reflex om te klikken op ‘contacteer’ blijft bij velen aanwezig. En ja, het kriebelt! Het kriebelt om met veel enthousiasme het gekozen huis of appartement te laten zien. Telefonisch vertel ik honderduit over het pand. Echter, een bezoek mag niet hé. Plaatsbezoeken zijn verboden aangezien het geen essentiële verplaatsing is en risico’s zoeken we uiteraard niet op. Mogen particulieren hun woning dan ook niet laten zien aan kandidaten? Natuurlijk niet! We wachten geduldig af tot we het startsein krijgen om er terug in te vliegen. Achter de schermen kunnen we onze administratie bijwerken, advies verlenen, ons bijscholen, onze website oppimpen, maar we moeten allemaal in ons kot blijven!

Wat na de lockdown?

Een dak boven het hoofd blijft een basisbehoefte, zowel om te wonen, als om te werken. De nood aan huisvesting en een goede werkplek blijft overeind. Gelukkig! Door de uitzonderlijk lage rentes op de vastgoedmarkt, blijft een investering nooit veraf.

Mag je nog verhuizen?

Ja, dat mag. Als dit niet uitgesteld kan worden, is dit een essentiële verplaatsing die je mag maken. Let op de social distancing natuurlijk.

Verkoopakte

De verkoopaktes die gepland staan, worden uitgesteld.

Kan je een bod uitbrengen?

Indien je het pand voor de lockdown bezocht hebt, kan je gerust een bod uitbrengen. We doen dit digitaal of via de post. Ook de ondertekening van het compromis kan volledig digitaal of via de post voor wie dit wenst.

Wil je je huis verkopen?

Neem je tijd om de websites van verschillende makelaars te vergelijken. Ga op zoek naar de vertrouwenspersoon en juiste partner voor de verkoop van jouw eigendom. Bel gerust voor een kennismaking en we plannen alvast een afspraak in na de lockdown. En met een verkoop in het vooruitzicht, gebruik je tijd om kleine klusjes in en rond je woning af te werken. Een piepende deur, een losse tegel, een kapot licht, … deze dingen zien we liever niet tijdens een plaatsbezoek. 


 

Indien je meer informatie over de werking van de Vastgoedpraktijk wenst, lees dan onze aanpak of neem vrijblijvend contact op 0467 004 004.

Graag tot uw dienst,

Evie Van der beek

Erkend vastgoedmakelaar, BIV 512.137

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons