2020 nadert. Is jouw huurwoning hier klaar voor? Doe de check: naar nieuws overzicht

19 November 2019

2020 nadert. Is jouw huurwoning hier klaar voor? Doe de check:

  • Jouw woning moet voldoen aan de minimale kwaliteitseisen:  voldoende natuurlijke verlichting, drinkbaar water, voldoende verluchting en geen vochtproblemen (!), aanwezigheid van keuken, badkamer, veilige trappen en verwarming.
  • Een geïsoleerd dak met R-waarde van minstens 0,75m2 K/W. Dit is een isolatielaag van minimum 3 à 4 cm dik. Je mag op een onbruikbare zolder ook de zoldervloer goed isoleren.
  • Ramen in woonkamers, keukens, slaapkamers en badkamers moeten voorzien zijn van dubbele beglazing. Voor de ramen in de traphal, inkomhal of de gang is deze verplichting er niet. Geniet hier van de huidige premies!

Voldoet jouw woning of appartement niet aan deze eisen, dan kan jouw huurder een ongeschiktheid of onbewoonbaarheid aanvragen en mag je je woning niet langer verhuren! Vermijd boetes en problemen en maak er werk van.

Heb je geen zin of tijd om deze aanpassingen te doen, vraag dan tijdig een schatting aan en neem een verkoop in overweging.

 

Indien je meer informatie over de werking van de Vastgoedpraktijk wenst, lees dan onze aanpak of maak vrijblijvend een afspraak met ons op 0467 004 004.

Graag tot uw dienst,

Evie Van der beek

Erkend vastgoedmakelaar, BIV 512.137

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons